Projecten

Op deze pagina’s vind u informatie over de ‘good change’ projecten die Vamos Bien heeft ondersteund.

Blognadine1aCatch 22
Dit project onderzoekt hoe tonijnvissers in Ecuador aankijken tegen het Galapagos Marine Reserve en vertaalt de resultaten in communicatiemiddelen. Is de houding van tonijnvissers daadwerkelijk veranderd? Of staat een gezonde oceaan lijnrecht tegenover de belangen van de industriële visserij en is hier toch sprake van een ‘Catch 22’ situatie?

Why-the-world-needs-anthropologists-FINAL2Why the world needs anthropologists
The symposium ‘Why the world needs anthropologists’ on applied anthropology was sponsored by Vamos Bien.

 

 

SAMSUNG CSCSsenga’s for Safe Sex
Oli Otya! Ik ben Josefien de Ridder, kosmopoliet, praatjesmaker en kersverse antropoloog. Ik ga de resultaten van mijn masteronderzoek en werkervaring van de Condomerie in Amsterdam samenbrengen. Ik ga terug naar Oeganda en terug naar de commerciële Ssenga’s, maar dit keer met een ander doel: werken aan een positievere houding tegenover condoomgebruik.

Ursula at workEmerging Women of  Burma
Na mijn studie Antropologie heb ik, Ursula Cats,  een organisatie voor vrouwen uit Birma opgezet: We women foundation. Het project van We women dat Vamos Bien ondersteunt is een korte documentaire. Hierin wordt het werk van opkomende vrouwelijke leiders getoond; vrouwen die zonder erkenning van de buitenwereld heel hard werken om hun land te veranderen.

John LindhoutTussen hulp en handel!
In het debat over de toekomst van Nederlandse ontwikkelingssamenwerking lijkt handel in plaats van hulp het devies te zijn. Maar kunnen hulp en handel ook samen gaan? Mijn antropologisch onderzoek in Nicaragua maakt duidelijk dat de scheidslijn daartussen dun is en dat juist het samengaan een inclusieve economische ontwikkeling op gang brengt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERACulturele Herinnering: het verwerken in Buenos Aires
Buenos dias! Ik ben Anne en heb voor mijn Master veldwerk gedaan in Argentinië. Het land van de tango, Maradonna’s en Messi’s, en de biefstuk. Maar ook het land van de desaparacidos, de moeders van Plaza de Mayo, en het heftige dictatoriale verleden. Hoe gaat een nieuwe generatie om met dit verleden?

Logo last minute weeshuisLast minute weeshuis
Arno Rozema (creatief directeur) en Karin van Mullem (antropoloog en meer dan 2 jaar werkzaam voor een organisatie die vrijwilligers uitzendt) gaan een documentaire maken over vrijwilligerswerk met kinderen in het buitenland. Zij willen met deze documentaire in beeld brengen dat vrijwilligerswerk niet altijd gemakkelijk is en vrijwilligers bewust moeten handelen.

image for Vamos BienBengali migrants in Chittagong Hill Tracts
My name is Nasrin Siraj Annie, born and brought up in a Bengali Muslim family in Bangladesh. I am conducting research on Bengali migrants in South East Bangladesh. This study focuses on how the shifting demographic situation influences local power relations among minority and majority populations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>